Klik jika berminat

Jumaat, 4 Mac 2011

Gila Status Facebook

Google Images

Entri yang tersangat pendek. Teringat dulu kata-kata lecturer aku, berkenaan gila, dalam dunia ni ada macam-macam jenis gila. Ada gila bayang, gila talak, ada gila babi, gila  seks, gila pada; apa-apa yang merujuk pada obsesi atau kecanduan individu terhadap sesuatu. Ada satu jenis gila baru zaman sekarang; gila status kat facebook. Hatta sekecil perkara pun mahu shout. Kelakarlah. Ya aku akui, di kalangan sahabat pemikir aku pun suka shout status kat wall masing-masing, tapi aku suka, status masing-masing ada isi. Bukan kecil punya isu. Ya aku suka, sekurang-kurangnya dengan status member-member la aku tahu kugiran kegilaan The Strokes keluar album baru, yang dah 5 tahun rasanya tak keluar album baru. Bukan semua gila tak berguna. Paling tak boleh blah status orang perempuan. Korang faham-faham sendirilah. Status yang terus terang seperti takde kat rumah juga boleh mengundang bahaya. 

20 ulasan:

KHRLHSYM berkata...

haha. sokong. betul. status facebook aku lagi pelik-pelik. aku selalu update ayat-ayat yang kononnya seni.

TuanPunyaBlog berkata...

always the 1st. haha. takpe, manusia berperasaan mendalam macam kau, rasanya aku faham bagaimana bentuk status kau, tentu sekali jenis yang aku suka dan tidak muak unrtuk dibaca.

Naddia berkata...

aku merepek je kat pesbuk..takde yg siyes. nk siyes2 bace buku sejarah laa

Khairul Antasha berkata...

hehe..lama dh x update status kat fb.. suka lg dgn twitter... hehehe...

zora berkata...

mujur statua aku selalu buat sal bnde2 ngeri..vis orang mati orang ekcddent..hahahaha...kre trgolong gak ke gla status? hehehe..:P

NICK IRFAN berkata...

aku gila blog fb lama aku x buka..

skandaLdariLangit berkata...

ketawa. benar. baru fb. belum blog. pnjg lebar jadinya..

bunga berkata...

xupdate sagt fb..

AkuMuzikFilem berkata...

khairul antasha

oh bukan gila facebook la ni, tapi gila twitter la ek? hehe

Naddia sweet

haha. biar mengarut cam naddia c gadis jawa, dari status fb yang berterus terang yang merisikokan kita

zora

takpela, asalkan bukan status pasal diri kau sentiasa, nanti muak orang nak baca.hahaha. kalau ngeri, gory, memang aku suka.

nick irfan

ya. kau sibuk mengarang cerita. bagus2. ada faedah juga dari hidup mati makan minum dengan facebook sahaja. tak ikut trend tak semestinya tak kool

skandal dari langit

haha faham sangat maksud tuan hamba.

bunga

bagus2. jangan jadi gila. gila apa? gila facebook

ghost writer berkata...

suatu masa pon aku pon macam tuh..tapi setiap darinya pasti ada kesedaran betapa ia suatu yang tidak penting pon...lastly,nak update status fb pon cuma sebulan sekali aper...

AkuMuzikFilem berkata...

ghost writer

haha aku memang tak pernah jadikan satu kewajipan update status, malah aku buka akaun fb pun agak lewat dari orang lain, takde feeling, buka pun secara tak sengaja sebab nak tengok pic sorang awek dalam tu.hehe. klu friendster, xd akaun pun leh buka friendster. aku update status untuk hal2 besar je cam baru dapat anak ke, sebab 1st time kot, lagi pun sunat kalau sebar khabar gembira tersebut. baru kahwin ke, semua yang besar2 dan very 1st time la. benda ni aku tengok sebagai alternatif untuk men'selebriti'kan diri. orang melayu kita kan suka bab2 ni. tengok saja rancangan2 realiti. suka berkongsi tentang diri

axuerha berkata...

ntah.. jarang update status...sbb org ske salah anggap & kdng2 komen org mengundang kontroversi atau salah tanggap orang lain.. saya da byk kali citer pasal masalah update status fb ni ni blog sy..dan akhirnya skrg da x layan dah fb kecuali utk main games.. hahaha..

Cik SHiNJU berkata...

status paling koi geli " jap yer,nak berak dulu..brb! "

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali berkata...

u said : takde feeling,
hah...tahu xpe..
hehe..kdg2 dpt dosa free je bila tgok gambar y x elok...x elok? hah, tu phm2 sndri la yerk..hihi ***selalunya lelaki la bila tgok gambar gurl y xtutup aurat...keciannya lelaki...

ade jugak y melepas geram..pas 2 dtg hamba Allah ikut sma lepas geram..pastu..aihh..pikir sndri lo bro..

**marilah mjaga pandagan mata kita..tazkirah sblom tidoo...krookk krookk..ops!! terbedekur pulak...haha

AkuMuzikFilem berkata...

axuerha

komen camne tu yang boleh buat kontroversi tu?


shinju lala

Haha yg tu memang takleh blah. tu pun nak jadikan status. status ni biarlah unik dan rare dari biasa. xtvt bese2 takyah shout pun takpe


fatimah

huhu kecian kami kan, asalnya hati bersih, tapi masakan mampu menolak santapan mata yang kadang beratus keping pic diletak

APAN berkata...

betol la tu bro...aku nasib baik bukan gila status fb ni sebab aku bnyak main blog dari fb...

pompuan la yg rajin update2 ni. huhu...

AkuMuzikFilem berkata...

apan

memang itu sifat semulajadi perempuan. menghargai hatta kecil bagi pandangan kita

cik bunga berkata...

bkn orgpompuan je.pandangan seksis ni.. sy ade kawan lelaki yag suka update status setiap minit kotr. everywhere pegi mesti update..nak minum air pun update.:P

AkuMuzikFilem berkata...

tak seksis la. we talk about general. tanpa menafikan dua2 jantina memang ada camtu. in general, tahu siapa yang lebih addict

gabanMorka berkata...

status terlatest kat homepage fb aku:

semua org sayang saya, saya hati tisu. siapa setuju?

‎Farah Khairuddin, sy mengidamkan pavlova and red velvet... i wonder if Amira Mustafa sanggup belanja aku?? :p


n blah3