Klik jika berminat

Ahad, 20 Mac 2011

Perlukan majalah ROTTW Vol. 165 sesegera mungkin !

ROTTW Vol. 165, JAN 2011
Ambil sini

Sahabat-sahabat blogger yang baik hati, kalian ada tak di pegangan sekarang seperti majalah di atas? ROTTW Vol. 165, edisi JANUARI 2011. Inilah akibatnya meninggalkan majalah kesukaan dek kekangan kewangan. Majalah ini mahal setimpal dengan isinya. Dalam kelas majalah hiburan, daripada beli Mangga atau URTV yang lebih murah, hakikatnya, alah membeli, menang memakai.

Kenapa? Refer sini.

44 ulasan:

si para para berkata...

jumpa tak bro..

amira syuhada berkata...

semataaaa..
huu chill laa patut bangga kot kalau dia copy kau punya.aku tau la bukan susa nak cari.aku paham tapi kau halalkan jela kalau chord tu kau punya. :) atleast takda laa kau macam org frust mcm org putus cinta haa.

sharing is caring.
*peace

gabanMorka berkata...

aku ade jumpe
tak terperasan plak kord die dlm ni
tp mmg mcm kord ko la dm mag ni
sejibik

si para para berkata...

sebijik? wow sangat hebat...tabik kat ko bro..hehe

gabanMorka berkata...

tu la pasai
haha
ke mmg akumuzik yg tulis dlm ni?

haha

gabanMorka berkata...

n aku beli mag ni bulan feb ritu kat mamak kat puchong (mmg edisi feb)

entri chord ko lak januari..

haha

pandai2 la tafsir

AkuMuzikFilem berkata...

pergh. takkan writer dalam ROTTW tu copy aku punya tanpa bagi kredit. serius tak profesional bagi sebuah mag yang aku kagum. atau pun memang kebetulan sama, ROTTW dapat dari loque. ish takkan sama, loque kord lagi pelik.

AkuMuzikFilem berkata...

si para-para kesayangan

tak jumap lagi bro tadi. tapi tiba-tiba savior aku mari. iaitu mr gaban morka. thanx. woha

AkuMuzikFilem berkata...

amira syuhada

ini bukan masalah aku tak bagi copy, aku lagi suka hasil aku tersebar. huhu. tapi aku rasa bersalah kalau blog tu memang ambil dari ROTTW. tu aku cam orang putus cinta. huhuhuhuhu

AkuMuzikFilem berkata...

tumpang tanya. si para-para kata edisi januari 2011, encik gabanMorka kata feb 2011. huhu

ghost writer berkata...

ouh maknanya mag nih pun ada chord yang sama dengan ko punya lar bro..

sori lar aku tak langgan ROTTW..kalau ada mungkin aku boleh gak tengok chord tuh.

axuerha berkata...

erkk.. sorry, sy bkn dlm kategori baca majalah camtuh...hikhik...stkatat baca mastika aje...

Wan Suhail berkata...

wow.. hebat gila AkuMuzikFilem

APAN berkata...

erm...so entri sebelom ni cam slah je la ek? oh...nasib baik aku komen baik2 kat blog membe tu. huhu...

skandaLdariLangit berkata...

hai encik terer men gtar :D

Nurul Afifah berkata...

seyes xminat sgt bli mjlh gni..

ghost writer berkata...

pemilik blog yang kau maksudkan itu sudah menjelaskan dengan baik dan ternyata dia menuntut untuk kau kaburkan entry kau yang sebelum ini sekali dengan komen2nya...dalam tempoh 24jam!wallah!nampak ia macam satu amaran bro..

so,apa perhitungan kau selepas ini,mau turut atau fikir itu cuma kesalahfahaman...?

si para para berkata...

sory bro...
kalau tak silap edisi lepas bulan jan 2011..
yang tebaru feb 2011..cover story by monoloque..

kalau tak silap la ni bro..sebab dia tulis dah masuk bukan ke 2..jadi aku tafsir baru bulan feb..
maaf kalau silap.

dah tak berapa follow sangat buku ni.cuma beli bila ada band yang minat je.hehe
aku memilih sikit.sebab dulu suka jugak beli..tapi lama lama rasa pengisian makan kurang.opss ni pendapat aku je..hehe

maCy berkata...

apa bezanya blog skandal dengan blog sana?

hahaha

walau tahu ada beza, tapi mahu dengar sendiri pendapat encik gtar pembaca setia :D

maCy berkata...

tapi sirius. sangat rindu blog ini :)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali berkata...

macy : rindu blog ke, rindu tuan blog..haha

AMF ; Cari2 jgn x cari, pastu poskan ke rumah saya, saya pon nak baca gak! hihi

skandaLdariLangit berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
maCy berkata...

siti nur fatimah :
erk. blog ini refer to my blog. lama tak masuk blog sndri~

AkuMuzikFilem berkata...

ghost writer

aku tak tahu lagi sama ke tak, takleh nak cakap. mengikut komen2 d atas yang ada buku tu, memang sebijik.

bila kau cakap 'aku tak langgan ROTTW', membayangkan kau ni memang hantu buku. salute bro. memang banyak langgan majalah lain2 ek?

ye aku dah baca komen tu. bagi aku tak cukup kuat lagi. segalanya masih samar2 lagi. tapi takpela, sebab semuanya samar2, aku dah buang link ke blog tu, nama blog tu pun aku memang tak nyatakan dalam entri aku, entri aku pun baru syak, bukan tuduh, jadi aku rasa entri tu bersih sebab tak tuju ke siapa2 secara khusus. yang jadi persoalan sekarang, kenapa aku kata tak cukup kuat. dia kata itu edisi januari, ada pulak kata februari. aku cek kat bandar 2hari lepas, yang terbaru (bulan mac ni la kan. walau mag tu kelaskan ikut bulan dah, ikut vol, sebab sekarang bulan mac lagi, aku assume bulan mac la), cover monoloque, vol 166. yang ada chord carian aku tu, vol 165, tak tahu bulan apa, tapi sebab vol 166 bulan mac (kalau betul), vol 165 bulan februari lah kan? entri chord dia pulak bulan januari, camne dia kata amik dari majalah bulan feb sedang entri dia bulan jan. melainkan, mag tu keluar hujung bulan sebelum untuk keluaran bulan depan. jadi, mungkin blogger tu beli mag tu awal sikit dari februari, hujung januari, maybe? kalau mag tu keluar hujung bulan. lepas tu, napa aku komen guna link aku kat entri blog tu, tak boleh. mungkin salah aku kot. sebab semua masih samar2, maka sebab tu, aku taknak syak lama2, taknak panjang2, aku buang dah remove link blog tu dari entri aku sebelum ni, sebab benda tak pasti. jadi, say peace.

AkuMuzikFilem berkata...

axuerha

perempuan ada bahan bacaan sendiri=)


wan suhail

biasa saja cik wan.


apan

tak salah kot? baru syak je, tak tahu betul lagi atau tak. kan? aku ada tulis. lagi pun banyak keganjilan yang tak terjawab seperti napa aku tak dapat komen kat blog tu. lepas tu, mag tu edisi bulan selepas dia publish chord tu. tapi takpela, aku dah remove link ke blog tu, entri tu bersih tanpa tuju ke siapa2, even nama blog.

AkuMuzikFilem berkata...

>si para para berkata...

sory bro...
kalau tak silap edisi lepas bulan jan 2011..
yang tebaru feb 2011..cover story by monoloque..

kalau tak silap la ni bro..sebab dia tulis dah masuk bukan ke 2..jadi aku tafsir baru bulan feb..
maaf kalau silap.

dah tak berapa follow sangat buku ni.cuma beli bila ada band yang minat je.hehe
aku memilih sikit.sebab dulu suka jugak beli..tapi lama lama rasa pengisian makan kurang.opss ni pendapat aku je..hehe<


AkuMuzikFilem berkata..

aku pun pening tak tahu bulan bila. kau tahu tak aku call sendiri rottw berbual dengan abang rom. haha. abang rom kata, sekarang keluar tak buat ikut bulan dah, ikut vol lagi senang. dia pun tak dapat nak confirm tu bulan berapa sebab tak ikut sistem bulan, ikut volume. tapi aku tengok kat bandar, latest punya cover monoloque (tengok bulan mac ni, 2hari lepas), vol 166. bulan mac ni la. atas satu volume je dari vol 165, maka vol.165 keluar februari la, kan? tapi takpela, aku taknak panjang2 dah sebab tak cukup bukti, aku pun dah pening, punyalah semangat aku round satu bandar kota bharu cari vol.165, tapi semua kedai dah return stok. jalan kaki bro dari ofis pusing se kb. huahua.

AkuMuzikFilem berkata...

macy

hai. baru je nak tanya, 'blog lama ke blog baru anda?". da jawab pun.

perbezaannya ialah> blog lama anda persis blog kebanyakan gadis2 yang berblog, yang ada kisah hidup harian semualah, remeh atau besar. tapi still better dari gadis kebanyakan, sebab macy ialah ska. di blog lama, ada unsur tulisan skandal. itu yang membezakan, macy dengan gadis berblog lain. bagi blog baru cik ska pula, sememangnya kualiti blog itu jauh meninggalkan blog gadis kebanyakan. dari segi emosi blog. blog lama emosinya bercampur, tapi lebih kepada mode happy dan kisah semasa. blog baru, emosinya lebih gelap.

AkuMuzikFilem berkata...

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali

baru je nak cakap, "macy tak maksudkan blog ini, dia maksudkan blog lamanya."

haha saya sampai sekarang cari tak jumpa. call rottw, kata boleh pos, rm20. abang rom angkat

AkuMuzikFilem berkata...

Nurul Afifah

hehe perempuan ada bahan bacaan tersendiri. majalah wanita, resipi ke, kan? tak pun remaja kalau untuk gadis2

KHRLHSYM berkata...

nampaknya aku sudah ketinggalan jauh cerita. biasalah benda plagiat ni, kat kesedaran kat malaysia ni masih rendah. lagi-lagi tanpa kredit orang-orang sepatutnya.

Gadis berkata...

serius benar bunyinya.

moga kita akan tahu kebenarannya x lama lagi.

Kisah Abu Nawas berkata...

salam sob

Kisah Abu Nawas berkata...

salam sob
jujur aku belum tahu majalah ini

skandaLdariLangit berkata...

better sebab macy ialah ska? stil xdpt.

i wrote both bila jiwa sakit.

and now tengah reheal, and dah mula blur. saba ye akumuzikfilem.

ill make a comeback.

tgh cari diri sendiri~













but me stil bukan camwhore! huk. sama sgt ke dgn yg lain.

Naddia berkata...

apela abg nie..papehal skrg leh gugel je. takyah beli majalah...
da3..jgn nangis oke

Catherine- berkata...

macy!!!

Inspirationalefeks berkata...

aku pun jauh ketinggalan ... spertinya majalah NME msih menjadi pe narik minatku, :)

Catherine- berkata...

ok.

boleh shhh?`


asenye baru awk sorg yg perasan.

-.-"

Qaseh dalia adelia berkata...

majalah apa ni..masuk sini baru tahu kewujudan majalah ni hehe

sastraboy berkata...

aku ada. aku ada!

kahkah.

AkuMuzikFilem berkata...

KHRLHSYM

yup, setuju, kesedaran masih rendah, masih mengamalkan 'tak apa' lagi, seolah bukan perkara besar.


Gadis

haha tiadalah seserius mana, cuma terasa ingin mempertahankan hak


Kisah Abu Nawas

salam dijawab sahabat dari Indonesia. saya pun ga tahu gimana mahu define ini majalah, tapi lebih kurang majalah underground waktu 90-an dulu, sekarang ni lebih komersial dan mainstream sifatnya. ya, ini majalah muzik, hiburan tidak lagha tanpa artis yang pose sexy tepi kolam renang. cuma gak gemar kurangnya etika dalam memberi kredit kepada pihak ketiga yang diambil sumber.

AkuMuzikFilem berkata...

skandaLdariLangit berkata...

tak la sama, tak cakap pun u camwhore. huhu. kan saya cakap better dari kebanyakan sebab macy ialah ska. mean, ada gaya ska dalam tulisan macy, itulah garis pemisah macy dan kebanyakan. ska dan gadis dan catherine dan april, better dari blog gadis kebanyakan, dalam kategori blog jiwa rabak dengan tulisan puitis menyentuh jiwa. bukan blog informatif yang memberi fakta dunia. blog perasaan gelap untuk dikongsi kerana manusia (bloggers) itu semua berperasaan dan sisi emosi gelap masing-masing. mendalam dan wajib berfikir, kadang2 mind blowing

yeah waiting for ur resurrection=). find true yourself



Naddia

mana ada google yang baru2 ni. haha baiklah tak nangis, siot je nasihat. abang ke? tah2 sama baya



Catherine

nanti dia wat comeback, don worry

AkuMuzikFilem berkata...

Inspirationalefeks

tak pandai mana baca omputih. hehe


Catherine

baiklah. sori, shhh. hehe. aah. lambat sikit, maaflah, slow sikit saya ni. sebab awak guna nick blog itu, tapi link ke blog satu lagi.


Qaseh dalia adelia

oh, anggap saja ini antara majalah muzik dan hiburan alternatif untuk mangga dan urtv

AkuMuzikFilem berkata...

sastraboy

haha siot je leh kahkah.