Klik jika berminat

Isnin, 18 April 2011

Ada apa dengan Justin Bibir?

Noah Syakirin

Seorang lelaki harus pernah menyimpan rambutnya panjang sekurang-kurangnya sekali dalam hidupnya. Supaya nanti anak-anak di zaman iPad 5 nanti akan melihat ayahnya seorang yang versatile dan bergaya walaupun hidupnya tidak berapa berjaya, tapi pasti saja aku ingin menjadi seorang ayah berjaya, tidak sekadar bergaya memegang gitar dalam gambar nostalgia ~ dan jangan menjadi ayah yang menggalakkan anaknya meminati Justin Bieber. Olahan gaya Irama Kebenaran




Pok sedaro dengan anok sedaro

Dan seorang ayah yang bijak takkan menegur anak yang sudah dewasa seperti anak kecil, hanya kerana mereka baru tersedar tanggungjawab mendidik. 


Bila mahu besar? Tak sabar jadi member

Dan seorang lelaki dikira hebat, jika anaknya menganggap ayah sebagai kawan. Segala dibuat, tiada kekoknya.

Tak lupa pada Anis, terima kasih, aku saksi pertarungan hebat kau.


#Aku bukan jenis letak gambar peribadi sangat dalam blog ni, tapi atas permintaan padu Khairul Antasha dan Renee Keefe, aku tertunduk.

50 ulasan:

kucarkacir berkata...

dah bape bulan dah die??
nama die??
comel laaaaa

FreESiA berkata...

didik anak biarlah sedari mereka masih kecil. bila da besar, amat payah untuk mereka terima teguran.

*gambar pertama tu anak duk atas baju yang ada tag harga. nasib baik bukan anak yang dijual.hehe.if ada permintaan letak gambar isteri, amf akan letak ke?

cik bunga berkata...

faham...rindumu membara...

gabanMorka berkata...

wah,,hensem2 sume ni.hehe

KHRLHSYM berkata...

kehkehkeh. letak jelah; jangan jadi hantu seperti aku.

AkuMuzikFilem berkata...

kucar kacir..
2bulan=)


freesia..
menarik soalan itu. kena tanya tuan muka dulu. kalau dia rasa dia cun, bolehla kot.


cik bunga..
mama zara memang sentiasa memahami=)

AkuMuzikFilem berkata...

gabanMorka..
hitam2 pun hensem juga ek. hehe


KHRLHSYM..
oh jadi hantu kau ye, patut semacam je tengok komen2 di blog kau dari rakan lain

AkuMuzikFilem berkata...

KHRLHSYM..
macam orang bercinta pulak aku tengok korang ni. kahkah

KHRLHSYM berkata...

haha; manada bai; mungkin terasa dengan entri aku kot. tapi sebenarnya bukan untuk mereka. cuma dari idea kecil perbincangan berubah menjadi suatu entri.

gabanMorka berkata...

hitam manis ape?
keh3

hanaahmad berkata...

oh okay! blog ini mcm remaja. tapi rupanya kamu sudah punya hero! hehe. ayah juara nombor satu aku. :)

Khairul Antasha berkata...

terima kasih atas gambar tu.. :)

comelnyaaaa Noah.. nak cium pipi Noah.. nak cium bau Noah...

Noah, jom ikut kakak..kita pegi jalan2..jom..jom..jom..nak dukung Noah :)

Renee Keefe berkata...

OMG.. SOOOOOOOOOOOOO CUTE...
I want one.. :(
Can I borrow him? pleaaaaaaaaaassseeeee... I'll give him back at teen-age.. :D
please......


hohohohohohohohhohohoo...

shameel Iskandar berkata...

Tak pernah lagi simpan rambut panjang tapi, selalu juga botakkan kepala.

anak-anak lah ni. moga berjaya di masa hadapan nnti.

Cik SHiNJU berkata...

olololo tomeinye Noah nih...
Boleh wat menantu neh.. :P

intan.maisarah berkata...

gambar gmbr bayi itu
buat sara terdetik

sucinya wajah mereka
wajah yang masih lagi tidak tercalit dosa

:)

si para para berkata...

alaa comelnya..
geram pulak rasanya nak baby sendiri..
tapi masalahnya aku tak kawin2 lagi.hehe


bro..trma kasih atas panduan tu..
buat masa ni aku rasa lain macam sikit la...buka blog je aku rasa malas..macam ada sesuatu yang hilang..sesuatu yang milik aku tapi dah di ambik orang.haha dah start merepek ni..

tapi macam tu la bro..kena pulak bulan ni aku bz kaw2.. laptop aku pun dah lama tak bukak ni.. blog bro la yang pertama aku masuk malam ni. pertama dan terakhir barangkali..

tengok nanti kalau artikel tu ada lagi, aku pasti bertindak balas..
aku harap masa tu bro ada kat belakang..tolong tunjuk jalan..

ok bro..tolong cubit manje aku untuk baby2 comel tu...doakan aku cepat kawin dan dapat anak jugak.hehe


salam.


eh anak bro ke tu..bukan ke kita sama umur? hahaha aku gurau jer..




psttt bro..malam ni kelantan menang 5-1 ngan sabah.hehe

ghost writer berkata...

itu anak-anak kau ek...wah memang tak sabar nak tengok dowang jadi member kau ek..

ketika dia sudah membesar,justin bieber sudah jadi legends...

Miecyber berkata...

Cutee....

Top 10 negara sihat

pemuzik jalanan berkata...

Anak kau? Whoaaaa..
Hai adik. Meh kat akak meh.
No no dah besar tak mau jadi cam Justin Bieber hokay.

Jadi abang nuar akak takpaa haha :p

Inspirationalefeks berkata...

eh, hoho .. didiklah anak dengan baik :) cuma nasihat yang selebihnya diri sendiri yang tunaikan :) ohh do well bro!

アヌム ちゃん~~ berkata...

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

cinonex coreyan berkata...

uihh..anok ko ke ni..orang kampung keh ni..haha

republik n9 berkata...

comel :)

Republic Aku berkata...

bila mereka besar sekitar 7 ke 10 tahun, masa itu minda kita akan di uji oleh mereka2 itu kerana minda mereka lebih bijak dari kita ,tak percaya nantikan sahaja...gud luck! hehe....

HAJAR hasan berkata...

ahha! tudiaaa... ceh~ didiklah anak dgn didikan yang sebaik-baiknya. wee~

Esempoi berkata...

comel, harap besar nanti pun comel la yer.. terutama sekali akhlak anak2 kita semua

skandaLdariLangit berkata...

menjenguk setelah lama berehat~

Mutiara Bernilai berkata...

tak faham. bila bace entri kamu, saya ingat comel2 itu anak sedara kamu, tapi dekat komen2 mereka2 ni kate tu anak2 kamu..

:)

mendidik anak2, sedari ibu bapa mendidik diri mereka sendiri.

Mutalib attholib berkata...

Di dalam susunan kata ada terselit nasihat dan luahan jiwa..

Moga kalian semua beroleh kebahagian dan keceriaan..

Wafiy Suzly berkata...

pehh, JB??

Amoi berkata...

comel sangat baby baby tu!

Qaseh dalia adelia berkata...

anak bro eh .. samo2 comel ngan poksedaro hehe ... berilah didikan yg seimbang .. insyaAllah :)

AkuMuzikFilem berkata...

apa2 saja korang ni hisyam=p


hehe hitam itu menawan, laki2 takyah putih sangat, tak jantan, sawo matang itu smart. putih itu jambu.


masih remaja apa. takrif belia malaysia <40 consider belia. hehe

AkuMuzikFilem berkata...

oh ini memang suka bau baby ni, memang suka baby=)


oh, easy for u to produce yourself=p. hehe.


selalu juga botakkan kepala, terasa berangin, tapi tak sempat take picture untuk tatapan masa depan. berambut panjang dalam erti kata panjang sebenar memang tak pernah. kalau panjang tak potong 4 5 bulan biasalah, dengan imej serabai tapi kemas. hehe

AkuMuzikFilem berkata...

itulah wajah polos bayi yang tak tercalit noda dunia lagi. besar tanggungjawab penjaga..


komen hanya panjang2, itulah kau. yup, memang sebaya, nak wat camne kan. hehe. jangan sesekali kau hilang atas perkara kecil macam tu, nanti sudah sedia panggil saja. boleh aku mula dulu? aku tumpang gembira kemenangan kelantan biarpun bukan kelantanese. hoho.


erm aah, anak aku, bukan anak-anak aku. hehe. sebelah itu bapa saudaranya anak aku. aku mahu lihat setara mana legend jastin bibir pada generasi akan datang.

AkuMuzikFilem berkata...

terima kasih.


ye, anak saya=). macam tak percaya diri sendiri sudah ada anak.


terima kasih, akanku beri sedaya upaya didikan termampu=)

AkuMuzikFilem berkata...

terima kasih walaupun komen tak berkait, sudah lawat balik pun, jauh terbang ke jepun=). hehe


ho la, orang kampung aok la, moh la singgohnyer weh..


terima kasih, wa prefer hensem dari comel. kehkeh gaya hisyam

AkuMuzikFilem berkata...

nampak macam berpengalaman je bro, hehe. ok aku tunggu waktu itu dan cuba bersedia.


terima kasih, saya akan cuba didik sebaiknya=)


comel semasa kecil, prefer besar, hensem la kan, hehe. tak mahu comel cam laki korea, tak genuine. hoho. ya, cantik luar dan dalam itu yang kita harap

AkuMuzikFilem berkata...

selamat pulang dari berehat=)


tak kuasa nak letak anak orang lain, hoho. tersedar; sememang bermula dari kita yang mendidik diri sendiri.


cantik sekali bait kata akhi attholib. mekasih atas nasihat ringkas=)

AkuMuzikFilem berkata...

JB itu apa wafiy?


terima kasih, harap besar hensem dan sihat, 'hensem' luar dalam.


aah, anak saya lah itu, pak sedaranya kelantanese, anak sedaranya pahang.

Imran nyambek berkata...

dem2.lu dah kawin.grr...

AkuMuzikFilem berkata...

hehe, nak wat camne kan

Dark Half berkata...

first baby ke bro? nama noah syakirin serius stail.
ada apa dgn justin bibir?kehkehkeh

AkuMuzikFilem berkata...

yup 1st bro, terasa diri kanak2, tapi dah ada anak. tu la aku pun rasa smart nama tu walau takut2 nak letak. hehe.

APAN berkata...

moge2 jadi ayah yang baik....dpt didik anak2...
aku pun terpikir gak...
nak wat anak aku jadi cam membe...
bio die rase gitu nanti...huhu...

AkuMuzikFilem berkata...

harap begitulah, indah untuk ditulis, nantinya tak tahu bagaimana sebenar akan berlaku, berjaya atau tak. zaman anak kita nanti, dijangka lebih mencabar. cuma, kalau boleh, dapat rapatkan jurang ayah anak lagi best.

Jaida Najihah berkata...

comel gila anak kau! :)

::yartHaryati:: berkata...

wahh.. comel nye anak2 nie.. da besar nnti jd her0 pap dier la kn..hehe

edOte berkata...

suka sgt entri ni!!!