Klik jika berminat

Rabu, 27 April 2011

Just look at my very first blog header, guess who?

Three interpretation

I mean, guess who the designer?

Bila ditawar seseorang untuk design header blog ini, terdetik rasa gembira . Apabila fikir balik, terasa-rasa, buruk sangat ke header aku yang sebelum sampai ada orang tanya ''nak ke aku design blog header kau"? hahaha. Diakui aku tak pandai nak design, actually anggap saja aku buta dengan seni yang melibatkan teknologi ini, even untuk melukis tanpa memerlukan teknologi pun, tangan aku akan menghasilkan figura yang tak cantik dipandang. Senang cerita aku memang tak pandai buat design, melukis atau apa-apa berkaitan (tak pandai atau tak pernah cuba?). Tengok saja header yang lama, macam orang malas, simple saja dengan aksara-aksara yang membentuk nama blog. Cubaan untuk minimalis tapi hakikatnya malas. 

Semua berlaku dalam sekejap saja, hanya kerana aku tertarik dengan widget gambar kaset beliau. Dialog hanya bermula semalam, siapnya hari ini. Oh sungguh professional, kalau beginilah cara Melayu berniaga. 

Terima kasih buat khairulhisyam tuan punya khrlhsymbox. Beliaulah yang designkan header saya ye kawan-kawan semua. Tak tahu nak cakap apa, kau memang baik hati. hehe. Rajin-rajinlah melawat blog dia kalau rasa nak pecah otak baca tulisan dia. Takkan asyik nak baca blog kejar trafik saja kan?


46 ulasan:

gabanMorka berkata...

tiga bayang tu stand for 'Aku', 'Muzik' n 'Filem' kan?

KHRLHSYM berkata...

eh terkeluar sedikit header tu. ada option nak bagi fixed size. kau pakai option tu baru dia tak terkeluar.

Bukan buruk bro, dulu kau ada cakap dengan aku, kau nak design tapi kau tak tahu design. so aku offer jela walaupun skill aku tak baik manapun untuk mendesign ni.

AkuMuzikFilem berkata...

gabanMorka..
yup, tepat sekali, aku pun nampak benda yang sama macam kau fikir. kan khrlhsym kan? hehe


khrlhsym..
oh yeke, hehe.

KHRLHSYM berkata...

haha, betulah. sebab tu tiada perkataan "aku" disana.

Wan Suhail berkata...

wah~ stylo mylo lah header baru

intan.maisarah berkata...

makin gah header baru


tetiba rasa ingin mengorat ABANG KHRLHSYM :)

AkuMuzikFilem berkata...

Wan Suhail..
Kredit untuk designer=)

AkuMuzikFilem berkata...

intan.maisarah..
teruskan niat anda, single lagi tu. hehe

Wan Suhail berkata...

damn aku tak boleh mengorat.. hahah

gabanMorka berkata...

superb :)

pemuzik jalanan berkata...

Hey hey,aku datang nih.

Awww shweetnyaaa abang yang buat header tu. Shukewwnyeww.

Okay aku sebenarnya macam nak nampak comel comel mana tau dia nak buat header untuk aku ke kan kan. Okay malu bye.

AkuMuzikFilem berkata...

Wan Suhail..
haha sebab korang bukan lesbigay


gabanMorka..
=)


pemuzik jalanan..
kahkah ngok ngek la kamu ni, kelakar rasa, g la wat2 comel kat blog dia, mana tahu melekat ke 'wat2 comel' kau tu.

pemuzik jalanan berkata...

Haha tak payah buat buat.
Dah memang.
Okay kau loya kan.
Nah boleh muntah. Haha

zulkbo berkata...

salam..
cantikkk
terbaikkk
bro..5 bintang
untuk header nih..

kucarkacir berkata...

lawa lawa ^^

ghost writer berkata...

keren headernya..gambaran yang terpamer saja sudah cukup menceritakan dengan jelas dan seia dengan nama...

ouh Karl,memang expert.dulu header aku Matahari yang designkan.

Inspirationalefeks berkata...

header yang serasi dengan nama nya :) hehehe ada gaya si karl ni .. hihi

FreESiA berkata...

nice header....kena ngan empunya blog...

alexa yussida berkata...

cool la header tu,ade relation dgn nama blog nih

intan.maisarah berkata...

tadi komen di salah entry.. zz

Cik SHiNJU berkata...

kreatifnye beliau...
lawo header baru aok...
siyes...

delarocha berkata...

header cool bro

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali berkata...

oke !! cantik bro !!

sy xde header, selesa begini..hehe

Khairul Antasha berkata...

sangat menarik.. :)

nak ngorat khairul hisyam lah.. :P

APAN berkata...

mmg smart la bro...simple n tidak berbunga lansung. haha...
mmg kena ngan nme blog ko gak kan...
aku da agak dah...
mesti die yg buat sebab aku nampak korang dua cam ngan semcam je...
tu untung ada kawan...
huhu...

pasal nak baca entri dia tu, aku x berapa nak masuk sngat nak baca...
mmg boleh pecah otak ma...
masuk bw je la...
huhu...

AkuMuzikFilem berkata...

pemuzik jalanan..
cet wat malu-malu pulak=p


zulkbo..
wah, lama benar tak nampak abang zul. terima kasih=)


kucar-kacir..
terima kasih, kredit untuk khrlhsym=)

AkuMuzikFilem berkata...

ghost writer..
yup, karl memang berbakat, terima kasih kepada dia. oh, jadi kebisaan blogger lain wat kan untuk kita ya. hehe. header sekarang siapa buat?


Inspirationalefeks..
yup pandai dia suit kan header dengan isi blog ini. aku dah cakap dia pandai baca camne untuk design suit dengan blog ni. hehe


FreESiA..
pandai kan orang yang design ni=)

AkuMuzikFilem berkata...

alexa yussida..
kan? hehe


intan.maisarah..
camne la boleh tersalah.. zz


Cik SHiNJU..
kreatif kan, bakat semulajadi=)

AkuMuzikFilem berkata...

delarocha..
aah aku pun terasa macam cool, simple tapi menarik kaler tu. aku mamat hijau. aku suka hijau. hehe


Siti Nur Fatimah Mohamad Ali..
thanx, tengok siapa buat=) takde header tanpa badan itu torso namanya. hihi


Khairul Antasha..
ngorat saja, dah kenal lama kan, sejak followers dia masih berbelas lagi

AkuMuzikFilem berkata...

apan..
aku suka kaler hijau itu. memang kena pun, terutama bayang tu, tapi bayang tu kalau hitam lagi nampak. aku ada terasa2 mahu ubah nama blog, sebab se cam tak matang, tapi biar sajalah. masa start blog dulu, tak tahu nak bubuh nama apa, itu saja yang aku rasa kool. biar saja orang nilai dari tulisan aku, bukan nama blog.

komen kau ini buka mata aku la. dalam blogosphere ini, keseronokan membuat kawan itu memenuhi rasa berblog. dan terima kasih buat khrlhsym

azi nur berkata...

seyes terbaik header tu..

Renee Keefe berkata...

it's awesome....... nice......:D

NICK IRFAN berkata...

wah! untung ko aku header aku ni sampai skrg xde sape nk design?

republik n9 berkata...

serius cun... hmm header blog gua langsung tak terbuat, xdok masa nak buat hahahah

Miecyber berkata...

Cool header....

Kantoi . Part 2.

hans berkata...

cantik apa header blog ko nih
menarik

shameel Iskandar berkata...

Jujur, Cantik header ni. rupa2nya 3 bayang tu wakili aku,muzik ,filem.

Wafiy Suzly berkata...

cun cun! eh, JB tu justin bieber, haha

ghost writer berkata...

header sekarang wordpress yang buatkan...haha

nik rosmawati berkata...

cantik header baru awak ni.color hijau.best la ade org nak buat header kan.

header nik tak de sapa nak design pun.

axuerha berkata...

wahhhhhhhhh...cantiknyer...nak jugak! nak jugak! (sambil hentak2 kaki)

Amoi berkata...

is that typography design?

Raihana Izzati berkata...

Woa. cantik.

Header sekarang Lucifer yang buat. Baru tukar smlm. Hadiah dia kata.

(nada sedih)

and sama lah kita. tangan kayu. Lukis orang lidi pun tak elok-.-"

AkuMuzikFilem berkata...

azi nur..
all credit goes to khairulhisyam=)


renee keefe..
thanx, credit to ur blogger friend=)


nick irfan..
ala kau buat2 manja la dengan siapa2. hikhik

AkuMuzikFilem berkata...

republik n9..
bro cari masa mesti ada masa punya, kan? hehe


Miecyber..
bro mie punya nampak berseni=)


hans..
kalau aku yang buat, mesti lagi bangga rasa. haha


shameel Iskandar..
mekasih, saya tak camput tangan pun, saya minta kawan saya nilai sendiri untuk match kan dengan blog=)


Wafiy Suzly..
JB bajet cun, cam harem.


ghost writer..
pakai wp rupanya


nik rosmawati ..
memnag suka hijau pun. hehe. oloh sayunya dengar. huhu


axuerha berkata..
haha wat lucu plak kat sini. neway lama tak nampak


Amoi..
tak kot. tak tahu apa itu typography, baru tahu tadi.hehe. kalau typography, imej yang terbentuk dari kata2 yang dilukis kan. mungkin mr. designer tahu.



Raihana Izzati..
janganlah sedih. manja betul dengan luc budak kecil ni. luc dan matahari itu orang yang sama?

orang lidi saya pandai lagi. hehe

Raihana Izzati berkata...

Ye. Lucifer and matahari orang yg sama.

Tak manja. Spoil sikit je.LOL

and of cos sedih Lucifer dtg mood pms pulak nak hilang2. Nak cakap apa pun useless. He's an adult. Of cos la dia aware tindakan dia.

Ceh. Bangga lah tu=_=