Klik jika berminat

Selasa, 3 Jun 2014

Terperangkap dengan prinsip

Cita-cita aku sentiasa ingin menjadi pensyarah. Disanjung dan diampu, walaupun hanya untuk sekelompok kecil (pelajar-pelajar). Umpamanya menjadi seorang raja di dalam kerajaan yang kecil, itu lebih baik dari menjadi hulubalang dalam empayar mega.

Cumanya, aku, terperangkap dalam industri, konon untuk bersikap adil kepada bakal pelajar-pelajar aku, supaya kononnya biarlah aku dilengkapi dahulu dengan pengalaman industri, tidaklah menjadi pensyarah yang kosong.

Dan aku terseksa kerana itu, masih tidak dapat menjadi apa yang aku mahu...

4 ulasan:

catherine- berkata...

cita2 aku nak miliki sebuah showroom sendiri ala2 sebuah one stop interior design & deco centre.
doakan ye :)

buat masa ni aku bisnes kain cotton & rosae pillow je. inshaAllah dalam tahun depan akan start jual wallpaper & curtain pula ;)

hanya mampu merancang. Allah jua la yg menentukan. :)

catherine- berkata...

oh ye. aku pun mcm ko juga. masih terperangkap menjadi hulubalang dalam empayar mega. untungnya aku tak rasa tersiksa sangat sebab aku gembira di sini dan dengan kerja sambilan sekarang.

eh, ko pun boleh buat. buat la sesuatu. masih muda kan? :)

Nurul Afifah berkata...

can i laugh. or will it be too rude? hehe

mungkin di undustri boleh cuba-cuba jd si pengampu. nanti2 diampu bila jd pensyarah lambat sikit naik. kira konon imun sikit la.

pemuzik jalanan berkata...

Wehh.. Kau mana? Dah 3 tahun ni. Haha, kalau kalau kau terbukak dan baca. Hai!